Versier je dag!

Hoe kan je je dag, zonder er ook maar iets er aan te veranderen, toch leuker maken? Het enige wat je hoeft te doen is de dingen in je hoofd anders te benaderen. Oké, dat klinkt misschien lastig. Want even concreet: hoe doe je dat? Ik ga het gelukkig heel simpel (én leuk!) houden: door sommige dingen een nieuwe naam te geven.

Superdagen

Word je s ochtends wakker? Nee, je wordt op het eerste, prille moment van de dag wakker, opent je ogen en haalt de eerste, kersverse adem. Ga je ontbijten? Nee, je gaat aan de keukentafel zitten en daar wacht een overheerlijk ontbijtje op je. De clue is dat het helemaal niet uitmaakt of je fijn wakker wordt of niet en hoe lekker je ontbijt is. Het gaat er om dat je het iedere dag een overheerlijk ontbijtje nóemt en je het daardoor echt lekkerder gaat vinden. Overdrijf er lekker op los. Vul je superdagen bijvoorbeeld met het leven in het leukste gezin van de wereld, met je awesome job en met je olympische sportprestaties in het bos of sportparadijs bij jou in de buurt.

Hobbelpaadjes

Maar wat als die awesome job eigenlijk helemaal niet leuk is omdat je baas een rotzak is en je collegas irritant zijn? Sommige dagen zijn nu eenmaal hobbelpaadjes. Maar ook dan is er de mogelijkheid de situatie met wat ander vocabulaire toch op te fleuren. Je baas wordt het opperhoofd, je collegas monsters en stinkende zeurkousen. Als er weer zo’n collega komt zeuren, beschrijf de situatie dan aan jezelf in je hoofd op een komische manier: ‘Het monster van de kamer hiernaast zit vandaag niet zo lekker in zijn vel en probeert zich beter te voelen door dat op mij af te reageren. De arme drommel.’ En gelukkig heb je altijd nog je pauzes: rustmomenten van totale extase!.

Versier je dag met nieuw vocabulaire. En als het bevalt, versier dan je hele leven! Of beter nog: versier je all-inclusive-luxe-leven! Lees voor concrete instructies het Make it Happen vak hieronder.