Maak jezelf gelukkig met affirmaties

Wat zijn affimaties?

Affirmaties zijn korte, positieve zinnen die klinken alsof het doel al is bereikt. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben gelukkig.’ De zinnen zijn specifiek, staan in tegenwoordige tijd, zijn simpel en klinken krachtig.

Als je zo’n korte, positieve zin maar vaak genoeg herhaalt, zal de zin worden opgeslagen in je onderbewuste. Het leuke aan je onderbewuste is dat het niet uitmaakt of de zin waar is of niet, als de zin zich maar diep genoeg innestelt, wordt het waarheid. Jouw overtuigingen scheppen de werkelijkheid.

Jouw affirmaties

Wat voor dingen wil jij bereiken in je leven? Maak er affirmaties van. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben goed in wat ik doe.’ en ‘Ik ben mooi van buiten en prachtig van binnen.’. Schrijf nu een stuk of vijf affirmaties op.

Het volgende dat je moet doen is deze vaak genoeg herhalen. Dat kan je doen door ze naast de spiegel te hangen, in je auto en op een papiertje in je jaszak. Iedere keer dat je je tanden poetst herhaal je ze, iedere keer dat je in je voor het stoplicht staat, iedere keer dat je in rij staat. Het hoeft niet eens veel tijd te kosten, maar maak er wel serieus werk van, probeer er echt aan te denken ze een paar keer per dag met overtuiging op te lezen.

Ga niet de discussie (is het wel waar? Zal het me ooit lukken?) aan. Je spreekt juist met jezelf af dat je deze zinnen vol overtuiging uitspreekt zonder er verder over na te denken. Doe dit bij voorkeur als je je ontspannen voelt, je hersenen zenden dan langzame, ritmische alfa golven uit en zijn in een optimale staat om affirmaties te laten doordringen.