Sticker jezelf gelukkig

Alles wat we meemaken, geven we onbewust een label. Op door de regen fietsen plakken we ‘onprettig’, een stuk muziek dat we horen classificeren we als ‘vrolijk’ en daarom ‘leuk’. Wanneer we de volgende dag gedumpt worden door onze partner (‘ramp’) is datzelfde stuk muziek opeens ‘te vrolijk’ en ‘irritant’.

In haar artikel Versier mijn dag omschrijft Els al dat je door dingen bewust anders te verwoorden, een leukere beleving van je werkelijkheid kunt creëren. In dit artikel wil ik je een tweede methode leren: stickers plakken.

‘Wil ik ook’ sticker

Een tijd terug was ik bijvoorbeeld aan het dansen op een feestje. Ik had het helemaal naar mijn zin, totdat vlak voor mijn neus twee geliefden intens met elkaar zag dansen. Ze waren duidelijk over-de-top verliefd en zagen er ook nog prachtig uit. Een steek van jaloezie ging door me heen en mijn eerste reactie was om snel de andere kant op te draaien zodat ik dit hele voorval kon vergeten. Maar kan het ook anders?

We komen regelmatig situaties of dingen tegen in ons dagelijks leven die ons confronteren met wat anderen wel hebben en wij niet. In plaats van dit als een gemis te ervaren, kun je deze situaties ook als inspiratiebron zien. Je hebt iets gevonden wat je blij maakt, en nu kun je er je ‘wil ik ook!’ sticker opplakken.

Dit kun je zien als een boodschap aan het universum, zoals Esther en Jerry Hicks deze oefening bedoelden. Maar ook als je niet gelooft dat het universum je hierdoor de perfecte partner zal brengen, werkt het nog steeds om zo’n sticker te plakken. Je brengt jezelf dan meer in connectie met het idee dat jij in staat zou zijn om in zo’n situatie te verkeren en dat kan wat jaloezie wegnemen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_551a7f1ec0137_selected-products” products=”1001004002299288″ name=”Ask and it is given” sub_id=”” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Trouwens, toeval of niet… een paar maanden later was ik zelf smoorverliefd op een jongen met wie ik heerlijk kon dansen!

‘Hoef ik niet’ sticker

Omgekeerd werkt dit ook! Soms kom je mensen tegen met de grootste doemverhalen over wat er wel niet mis zal gaan als je een bepaalde keuze maakt. Of een collega verzekert je dat de nieuwe baas die jij nog niet kent, een verschrikkelijk onredelijk figuur is die je zeker oneerlijk gaat beoordelen.

Laat de verhalen die je negatief doen voelen gewoon langs je heen waaien, en plak er de ‘hoef ik niet’ sticker op. Zo kun je die docent een eerlijke kans geven, en wie weet is hij tegen jou wel hartstikke vriendelijk.

‘Het is het begin’ sticker

Soms raak je in projecten verzeild die totaal niet werken. Je probeerde je fiets te repareren en snapt nu niet meer waar alle schroefjes thuishoren en hoe je dat ding ooit in elkaar gaat krijgen. Je probeert al dagen de juiste opzet te vinden voor een verslag. Zelf was ik toen ik deze sticker bedacht al een jaar bezig aan het schrijven van mijn boek, dat allang af had moeten zijn. Het gevoel dat me overviel was: “Wat bevind ik me in een rommel!” Waarna ik dacht: het is een rommel, maar het is ook een begin.

Door de ‘het is het begin’ sticker te plakken, breng je jezelf weer terug in je eigen kracht. Als iets een begin is, hoef je niet bezig te zijn met wat je hiervoor allemaal verkeerd hebt gedaan en kun je weer vooruit kijken. Bovendien ben je al begonnen, dus je hebt al wat handvaten om aan vast te houden!

De onbereikbaarheidssticker

Als laatste wil ik je nog waarschuwen voor de ‘het is onbereikbaar’ sticker. Ik heb me de afgelopen jaren niet ingehouden om die sticker te plakken op jongens die ik niet dacht te kunnen versieren, op doelen die ik niet dacht te kunnen halen en op producten die ik me niet dacht te kunnen veroorloven. Blijk ik nu toch heel wat van die dingen wel in mijn leven te hebben…

Heel soms zijn dingen echt onbereikbaar. Maar vaak genoeg ook denken we dat iets onbereikbaar is en laten we onszelf daar onnodig door tegenhouden. Vervang je onbereikbaarheidsstickers door ‘Misschien kan ik dit wel’ en geef jezelf een kans.