“Je mag alles loslaten” – geleide meditatie

Geleide Meditatie / visualisatie waarin je naar een wonderlijke plek wordt geleid, boven alle drukte van de dag en de stad. Daar mag je lekker loslaten.

Muziek: Andrea_Carri_-_04_-_Cuori_Nel_Vento
licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 International License.

Ga naar http://commithappiness.nl/mediteren om jouw gratis meditatie pakket te ontvangen! Inclusief een meditatie gids, handige checklist en een meditatie voor beginners stappenplan.

Wat is een geleide visualisatie eigenlijk?

Bij een geleide visualisatie of geleide fantasie wordt je meegenomen op een reis door je eigen verbeeldingswereld. Je kan innerlijke reizen maken door simpelweg je ogen te sluiten en je fantasie de vrije loop te laten. Maar als je het fijn vind om iets meer houvast te krijgen, kan je een geleide visualisatie aan zetten. Je krijgt dan instructies over wat je je moet inbeelden.

Meestal vullen we niet alles in zodat de meditatie door je eigen fantasie een unieke reis wordt. Natuurlijk zijn alle luisteraars anders, dus het kan dat niet alle instructies goed bij jou passen. Voel je vrij om dan je eigen fantasie te volgen of misschien zelf het bestand op pauze te zetten. Het wijst zich vanzelf, dat is het fijne van een geleide visualisatie.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

  • Meditatie vermindert je negatieve gevoelens, stress en angst
  • Je tolerantie voor pijn neemt toe
  • Mediteren verbetert je geheugen, leren en het stellen van doelen
  • Mediteren verhoogt je zelfbewustzijn, geluk en empathie
  • Het verlaagt je bloeddruk, verhoogt je weerstand
  • Het helpt hart- en vaatziekten, diabetes en kanker te voorkomen

(bron)

Mediteren voor beginners

Als je nog vrij onbekend bent met meditatie en eenvoudig en snel de basis wilt leren, kun je gebruik maken van het gratis Commit Happiness meditatie pakket. Hierin zit een meditatie gids, een stappenplan voor het doen van een (basis)meditatie en tien van onze meditaties.

Wil je je nog verder verdiepen in meditatie, is Mediteren voor Dummies van Stephan Bodian een echte aanrader. Loes en ik hebben die allebei met plezier gelezen toen we pas net begonnen met mediteren. Het is een heel goed, duidelijk en volledig boek voor beginners.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54fb0cb247bab_selected-products” products=”9200000019075452″ name=”Mediteren voor dummies, voor beginners” sub_id=”Hoe mediteer je? Toegankelijk boek over leren mediteren” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bewaren