Geleide meditatie: drijf mee op de moeiteloosheid van een rivier

Rivieren kiezen niet hun eigen pad, ze stromen moeiteloos de weg die voor hun is voorbestemd. Ze tossen zonder te klagen grote en kleine stenen mee. Aan de bron krijgen ze nieuw water, aan de monding raken ze het weer kwijt. Genoeg stof om een prachtige geleide meditatie mee te maken waar de luisteraar kan meedrijven op de moeiteloosheid van de rivier. Ga lekker zitten of liggen, start het geluidsfragment, sluit je ogen en… geniet. :)

Ga naar http://commithappiness.nl/mediteren om jouw gratis meditatie pakket te ontvangen! Inclusief een meditatie gids, handige checklist en een meditatie voor beginners stappenplan.

Wat is een geleide meditatie eigenlijk?

Sommigen vinden het fijn om terwijl ze mediteren, instructies te krijgen. Bijvoorbeeld over wat ze moeten doen als hun gedachten de hele tijd afdwalen, of over waar ze zich op moeten concentreren. In deze geleide meditatie geef ik die instructies. Er zijn veel verschillende meditaties, de instructies zijn daarom altijd weer anders. Natuurlijk zijn alle luisteraars ook weer anders, dus het kan dat niet alle instructies voor jou opgaan. Je kan bijvoorbeeld besluiten de meditatie liggend te doen ook al wordt zittend aangeraden. Het wijst zich vanzelf, dat is het fijne van een geleide meditatie.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

  • Meditatie vermindert je negatieve gevoelens, stress en angst
  • Je tolerantie voor pijn neemt toe
  • Mediteren verbetert je geheugen, leren en het stellen van doelen
  • Mediteren verhoogt je zelfbewustzijn, geluk en empathie
  • Het verlaagt je bloeddruk, verhoogt je weerstand
  • Het helpt hart- en vaatziekten, diabetes en kanker te voorkomen

(bron)

Mediteren voor beginners

Als je nog vrij onbekend bent met meditatie en eenvoudig en snel de basis wilt leren, kun je gebruik maken van het gratis Commit Happiness meditatie pakket. Hierin zit een meditatie gids, een stappenplan voor het doen van een (basis)meditatie en tien van onze meditaties.

Wil je je nog verder verdiepen in meditatie, is Mediteren voor Dummies van Stephan Bodian een echte aanrader. Loes en ik hebben die allebei met plezier gelezen toen we pas net begonnen met mediteren. Het is een heel goed, duidelijk en volledig boek voor beginners.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54c0d622a159f_selected-products” products=”9200000002307385,9200000019075452″ name=”Basis van meditatie + overzicht meditatie-stromingen” sub_id=”Mediteren voor beginners” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]