Hoe word je vrijer in je eigen lichaam?

Ik zal een paar dingen noemen waarin ik me lange tijd erg onvrij heb gevoeld, en waarschijnlijk zal je minstens de helft wel herkennen.

  • Geluidloos en geur vrij proberen te poepen omdat ‘vrouwen bloemetjes leggen en geen drollen’
  • Netjes eten, ook tompoezen en andere hopeloze gerechten
  • Na knoflook gerechten proberen weer een frisse adem te krijgen
  • Hetzelfde geldt voor alle andere lichaamsgeurtjes: zweet, afscheiding… mogen er niet zijn.
  • Bij elke spiegel die ik tegenkom even checken of mijn haar en make-up goed zitten, en of er niet per ongeluk een snotje in mijn neus hangt.
  • En dan haar: waar mag dat tegenwoordig überhaupt nog wél zitten? Persoonlijk heb ik lange tijd gedacht dat ik de enige vrouw was met hier en daar wat haar rondom mijn tepels, op mijn buik, op mijn kin, boven mijn lippen en natuurlijk: rond mijn anus.

Anderen hebben moeite met lachen, hard praten, zingen of dansen. Herken je wat punten? Lees dan verder.

Onderzoek je negatieve overtuigingen

Hoe komt het dat je iets niet mag doen of zijn van jezelf? En wat vind jij eigenlijk van andere mensen die dat wel doen? Grote kans dat als we mensen die in hun neus peuteren vies vinden, we ook bang zijn om zelf vies gevonden te worden als we dat doen. Uit angst om vies te zijn, peuteren we niet in onze neus, maar wat nou als het echt een beetje jeukt en irritant ademhaalt? Ben je dan opeens diep van binnen een ‘vies mens’?

Ga eens eerlijk op zoek naar je eigen negatieve overtuigingen. Probeer iets verder te denken dan: “Ik vind het gewoon vervelend voor anderen als zij het onsmakelijk vinden als ik met volle mond praat”. Onderken je eigen angsten en negatieve meningen over jezelf.

Hoe word ik vrijer?

Stel jezelf de volgende vraag: Hoe zou ik handelen als ik precies de tegenovergestelde overtuiging over mezelf had? Zelf had ik onder andere de negatieve overtuiging dat ik vies was (omdat ik poep, zweet en haar heb, kortom: omdat ik een normaal mens ben). Die draaide ik om in: Ik ben mooi en vrij. Dit voelde voor mij als het tegenovergestelde.

De volgende stap is om ook daadwerkelijk zo te handelen. Telkens als ik iets tegenkwam waarin ik me geremd voelde, vroeg ik me af wat ik zou doen als ik me wél mooi en vrij voelde. Daardoor heb ik inmiddels heel positieve ervaringen met mijn oksel- been- en schaamhaar laten staan, poepen waar een vriend bij was en mannen die mijn zweet juist lekker vonden ruiken.

Waarin voel jij je geremd? En wat zou je doen als je zou handelen vanuit positieve overtuigingen?

Doe het

Hoe vaker je tegen je zin in probeert iemand te zijn wie je niet bent, hoe vaker je ook voor jezelf bevestigt dat je niet jezelf mag zijn. Maar het is nooit te laat om alsnog gewoon lekker jezelf te zijn en je vrij te voelen om ‘gekke’, ‘vieze’ en ‘lelijke’ dingen te doen. En jezelf hier ook nog eens super goed bij te voelen. Het enige wat je echt moet gaan doen om dit punt te bereiken is: het ook echt doen. En dan te merken dat je nog steeds dezelfde persoon bent.

Wat als mensen me dan afwijzen?

Vaak genoeg zal het voorkomen dat mensen het helemaal geen probleem blijken te vinden als jij iets gaat doen wat je eerst niet durfde. Je zal zelfs complimenten krijgen van vrienden die het inspirerend vinden dat jij doet wat jij wilt.

En soms kom je mensen tegen die klagen. Jij kan zelf bepalen of je hun klachten redelijk vindt of niet. Je mag voor jezelf kiezen. Dit is jouw leven, dus het gaat om jouw mening, en niet om hun mening. Soms scheiden wegen zich dan, dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Als de ander zich zo vastklampt aan zijn eigen overtuigingen dat de realiteit op een bepaalde manier moet zijn, dan kan het zijn dat jullie niet goed bij elkaar passen. Zelf zou ik bijvoorbeeld geen seks meer willen met iemand die door pornografie zo erg is beïnvloed dat hij schaamhaar bij vrouwen niet vindt kunnen. Jammer dan.

word vrij in je lichaam - als je jezelf durft te zijn, trek je mensen aan die bij jou passen

Gelukkig kom ik die mannen bijna nooit tegen, terwijl ze er genoeg zijn. In tegenstelling: ik krijg positieve feedback als ik uitleg waarom ik het laat staan. Mannen blijken het fijn te vinden als ik me fijn voel in mijn lichaam. Eigenlijk heel logisch. Als jij echt jezelf durft te laten zien, trek je in eerste instantie al mensen, vrienden en geliefden aan die bij jou passen. En doordat ze jou als persoon echt kunnen zien, kunnen ze ook echt van je houden!

Bevrijd jezelf!

Bewaren