Ervaar eenheid met universum

Ervaar eenheid met universum. Dit is een meditatie waarbij je de grens tussen ego en alomvattende kosmos verkent.

Wat is een geleide meditatie eigenlijk?

Sommigen vinden het fijn om terwijl ze mediteren, instructies te krijgen. Bijvoorbeeld over wat ze moeten doen als hun gedachten de hele tijd afdwalen, of over waar ze zich op moeten concentreren. In deze geleide meditatie geef ik die instructies. Er zijn veel verschillende meditaties, de instructies zijn daarom altijd weer anders. Natuurlijk zijn alle luisteraars ook weer anders, dus het kan dat niet alle instructies voor jou opgaan. Je kan bijvoorbeeld besluiten de meditatie liggend te doen ook al wordt zittend aangeraden. Het wijst zich vanzelf, dat is het fijne van een geleide meditatie.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

  • Meditatie vermindert je negatieve gevoelens, stress en angst
  • Je tolerantie voor pijn neemt toe
  • Mediteren verbetert je geheugen, leren en het stellen van doelen
  • Mediteren verhoogt je zelfbewustzijn, geluk en empathie
  • Het verlaagt je bloeddruk, verhoogt je weerstand
  • Het helpt hart- en vaatziekten, diabetes en kanker te voorkomen

(bron)

Mediteren voor beginners

Als je nog vrij onbekend bent met meditatie, de basis wil leren en een goed overzicht wil van de verschillende stromingen, raad ik je Mediteren voor Dummies aan van Stephan Bodian. Loes en ik hebben die allebei met plezier gelezen toen we pas net begonnen met mediteren. Het is een heel goed, duidelijk en volledig boek voor beginners.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54c0d622a159f_selected-products” products=”9200000002307385,9200000019075452″ name=”Basis van meditatie + overzicht meditatie-stromingen” sub_id=”Mediteren voor beginners” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]