Upgrade je leven

Wat als je leven niet zo loopt als je zou willen en je weet niet hoe je het tij kunt keren? Soms worden we overvallen door problemen waarvan we niet direct weten hoe we ze moeten oplossen, en die ons hele leven negatief beïnvloeden.

Zo ben ik me de laatste maanden steeds minder energiek gaan voelen, had ik onverklaarbaar veel dorst en voelde ik me minder positief dan ik van mezelf gewend was. Bezoeken aan de dokter maakten me niets wijzer. Ik heb tientallen dingen bedacht die er aan de hand konden zijn, maar vond voor niets een duidelijk bewijs. In mijn hoofd spoken nog steeds allerlei doemscenario’s (diabetes? Lyme?) en elke keer als ik aan mijn problemen denk voel ik me compleet machteloos.

Ben je werkelijk machteloos als je niet bij machte bent iets aan je problemen te doen? Nee. Je kunt misschien niet iets aan je problemen veranderen, maar je kunt wel wat aan de rest van je leven veranderen. Je kunt je leven upgraden!

Wat is dat dan?

Je gaat letterlijk op zoek naar upgrades: wat voor kleine dingen kun je doen om je leven nu direct een stukje beter te maken? Deze kunnen te maken hebben met waar je momenteel tegenaan loopt, maar het hoeft niet! Het enige dat belangrijk is, is dat jij bij machte bent om deze verandering nu meteen door te voeren – en dat je leven er een beetje beter van wordt.

Bij de eerste kleine veranderingen kun je het gevoel hebben dat je nog steeds niets opgeschoten bent en alles nog steeds een puinhoop is, maar als je lang genoeg doorgaat met upgraden begin je op een geven moment te merken dat je leven een level omhoog gaat.

Upgraden kun je overal, en je kunt er niet creatief genoeg mee zijn. Om je op weg te helpen ga ik hier in op twee gebieden: materieel vlak en gedrag.

Materieel vlak

Materie kan al snel oppervlakkig lijken… maar toch raad ik het aan als een van de beste gebieden om te upgraden! Succes is namelijk praktisch gegarandeerd: je schaft iets aan en als het voldoet aan je verwachtingen, ben je binnen!

Ik heb altijd nogal wat vooroordelen gehad over mensen die dure auto’s en dergelijke kopen. Totdat ik laatst een nieuwe computer kocht die beter, mooier en duurder was dan ik dacht dat ik mezelf ooit toe ging staan. En man, wat voel ik me fancy. Elke keer als ik dat ding zie staan denk ik weer: wat heb ik mijn leven toch voor elkaar! Ik moet wel een professional zijn als ik zo’n computer koop voor mijn werk!

Neem vervolgens het besluit om regelmatig opnieuw stil te staan bij het positieve gevoel dat je upgrade-object je geeft, en neem hier lekker de tijd voor. Meer comfort, een fijne prikkeling voor je zintuigen, genieten van aanzien, een positiever zelfbeeld, je overvloedig voelen…

Dus. Verf je muren! Ruim alles op en gooi weg wat weg moet! Vul je huis met de geur van heerlijke, etherische olieën! Koop die jurk waarin je je een godin voelt!

Gedrag

Je kunt ook upgrades maken in je handelingen. Ik besloot om te gaan hardlopen en gezonder te eten. Misschien gaat dit iets betekenen voor mijn energielevel, maar misschien ook niet. Belangrijk is dat je de nadruk legt bij de directe verbetering die de actie je geeft, en niet zozeer bij het resultaat dat het misschien gaat hebben. Ik focus me er dus op dat wanneer ik hardloop, ik me toch vitaal en lichamelijk sterk kan voelen. En van het voldane gevoel dat ik krijg wanneer ik goed voor mijn lichaam zorg door gezond te eten (zonder mezelf te verwijten wanneer ik een zak chips leeg eet).

Richt je hierbij op elke afzonderlijke keer dat je een upgrade-handeling uitvoert, probeer niet om een gewoonte langdurig te veranderen. Wanneer je weer terugvalt in oude gedragspatronen zal je gevoel van machteloosheid dan des te groter zijn.

Ten slotte

Upgraden is niet bedoeld om weg te kunnen rennen voor de problemen die je niet denkt aan te kunnen. Dat zal je nooit duurzaam gelukkiger kunnen maken, en na een hele tijd met een knagend gevoel rondgelopen te hebben, op een dag met jezelf confronteren.

Focus je bij het upgraden op het gevoel van kracht en effectiviteit dat je ervan kunt krijgen. Voel dat – hoewel je misschien niet altijd weet wat je moet doen – jij toch een verschil kunt maken om je leven mooier te maken!

KEEP CALM

and

UPGRADE YOUR LIFE