Last van jaloezie? 3 Oplossingen

Dit is de case: Je ben op een festival en wordt daar verliefd op een man. Er is echter nog een vrouw verliefd op hem, ze is mooi, slim, maakt leuke grapjes, trekt alle bekijks en… de man flirt duidelijke een stuk meer met haar dan met jou. Wat moet je met zo’n situatie? Dat ga ik je nu vertellen.

3 Oplossingen

Ik heb drie oplossingen bedacht en nodig je uit om te experimenteren met wat voor jou het beste werkt.

1. Liefde ontwikkelen voor de persoon op wie je jaloers bent

2. Confrontaties vermijden

3. Jaloezie als motivatie om het beste uit jezelf te halen

1. Liefde ontwikkelen

Naar mijn idee is dit de mooiste oplossing. Daag jezelf uit het beste in die vrouw te zien. Praat met haar om haar beter te leren kennen en geef jezelf bloot in zo’n gesprek, trakteer haar op een drankje. Voor je het weet zal zij jouw vriendelijkheid weerspiegelen, zal je haar oprecht aardig gaan vinden en ontstaat er een hechte band tussen jullie. En voor je het weet ben je niet meer jaloers, maar gun je haar de aandacht van die man. Je vijand is je vriend geworden.

2. Confrontaties vermijden

Dit is een klein beetje een struisvogeltechniek. Als je je er echter van bewust bent dat je je kop in het zand steekt, kan het helemaal geen verkeerde keuze zijn. Het gaat niet voor alle situaties op, maar in dit geval is het mogelijk haar te ontlopen. Out of sight, out of mind. Het is maar een festival, daarna zie je haar nooit meer en bestaat het hele probleem niet meer. Het leven zit vol uitdagingen en het is helemaal niet verkeerd om er af en toe één bewust uit de weg te gaan.

3. Het beste uit jezelf halen

Je kan jaloezie ook in je voordeel laten werken als een motivatie om het beste uit jezelf te halen. Je vergelijkt jezelf immers met iemand die het beter heeft of iets beter doet en jij zou diezelfde staat willen bereiken. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je ervan overtuigd bent dat je hoop ook echt te verwezenlijken valt, te vergeefs idealen nastreven lijdt immers slechts tot wrok en teleurstelling.

In dit geval zou je je best kunnen doen jezelf van je mooiste, slimste en leukste kant te laten zien. Bepaalde zaken waarop je jaloers bent, zijn te leren, zoals leuke grapjes maken of op een intelligente manier reageren op anderen. Misschien ontdek je wel leuke kanten van jezelf waarvan je niet eens wist dat je ze had! Zie de jaloezie dus als een drijvende kracht om het beste uit jezelf te halen.

Experimenteer

Niet elke strategie past bij elke persoon en bij elke situatie. Experimenteer dus om te zien welke oplossing voor jou het beste werkt en in welke gevallen. Succes!