Hol niet door, maar vier succes

Het risico van doelen najagen is dat we van succes naar succes hollen zonder nog echt te leven en vooral zonder dankbaar te zijn voor wat we al hebben bereikt. Dit artikel moedigt je aan je successen van af nu uitgebreid te vieren zodat je kunt blijven genieten van het nastreven van doelen.
 

Vier het!

Maak het feestelijk. Ga om het te vieren ergens een taartje eten met een vriendin, ga een avond rustig in bad, of neem jezelf mee naar de bioscoop. Doe iets waar jij blij van wordt in het teken van het vieren van dit succes. Misschien heb je zelfs wel zin om er een feest voor te organiseren?

Zo vaak en zo veel mogelijk!

Ik moet denken aan een gesprek van Leo Bormans met Elie G. Karam. Het gaat over Beiroet, de door oorlog geteisterde stad waar Karam woont en werkt. De mensen daar blijken niet eens zo ongelukkig te zijn. Karam schrijft dat toe aan hun hyperthymische temperament: zelfs in de meest lastige situaties proberen ze te genieten van hun levens. ‘Wij vieren om de haverklap feest,’ legt hij uit. Het blijkt een vruchtbare levenshouding te zijn want de Libanezen slaan zich er naar omstandigheden goed doorheen.

[bol_product_links block_id=”bol_5658ac62da4c7_selected-products” products=”1001004011564863″ name=”Leo Bormans – Word optimist” sub_id=”Leo Bormans – Word optimist” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat kunnen we hier van leren? Dat we niet niet alleen onze grootste successen moeten vieren, maar zo veel mogelijk successen! Dus ook als je na een hoop getrek je fiets uit het overvolle fietsenrek weet te redden? Zeker!

we moeten niet alleen onze grote successen vieren, maar zo veel mogelijk - hol niet door maar vier succes - Commit Happiness Sharable

Symboliseer en onthoud

Een vriendin van me gaf voor het eerst een boek uit. Het leverde een paar honderd euro op waarvan ze een schilderij kocht dat ze aan de muur in haar woonkamer hing. Elke keer dat ze het ziet wordt ze weer herinnerd aan wat ze bereikt heeft.

Het inspireerde me om ook dergelijke dingen te doen met mijn successen. Nog voor we überhaupt de eerste euro verdiend hadden met Commit Happiness spraken Loes en ik al af om, als we óóit geld zouden verdienen met de site, van de eerste honderd euro samen op vakantie te gaan. Een symbolische reis dus waarvan de foto’s ons altijd zullen blijven herinneren aan hoe we hebben genoten van ons succes.

Zet dus je creativiteit aan en vind een manier om je succes op zo’n manier te symboliseren dat je er zo nu en dan aan herinnerd wordt. Andere ideetjes: een tekstje erover ophangen in je kledingkast, een plaatje uit een tijdschrift knippen dat je er aan herinnert en die ophangen op je wc of het wachtwoord van je pc veranderen in een woord dat je aan jouw succes doet denken.

Conclusie:

Vier je successen feestelijk, zo vaak mogelijk en vind een manier om er nog vaak aan herinnerd te worden.