Happy, Thank You, More Please! in 3 stappen

HappyThankYouMorePlease (2010) van Josh Radnor lijkt op het eerste gezicht een standaard comedy-drama film over liefde. Maar als je net iets beter kijkt, kan je er een prachtige boodschap uithalen.

[bol_product_links block_id=”bol_55c87562daa21_selected-products” products=”1002004011473684″ name=”HappyThankYouMorePlease!” sub_id=”” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

1. Happy

Wees blij met wat je hebt. Dat is het simpele begin van deze boodschap. Neem je leven eens onder de loep, of kijk gewoonweg om je heen, wat is er nu al waarvan je blij wordt? Welke dingen verdienen appreciatie?

2. Thank You

Wees dankbaar voor deze dingen die je blij maken. Dat doe je gewoon door ‘Dank je’ te zeggen. En misschien zijn er wel bepaalde dingen in je leven waar je elke dag je dankbaarheid voor kan tonen. ‘Maar wie bedank ik dan?’ Die lieve buurvrouw, de persoon op straat die voor je aan de kant gaat, je vrienden, maar het kan ook gewoon het leven zijn: ‘Dankjewel dat ik in een welvarend land ben geboren, dankjewel dat ik in leef.’. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat dankbaarheid beoefenen bijdraagt aan een gelukkiger leven, maar die dankbaarheid hoeft niet per se op een persoon te zijn gericht.

Dankbaarheid kun je oefenen!

Wil je oefenen met dankbaarder leven? Begin dan eens een Gratitude Journal bij te houden, schrijf elke ochtend drie dingen op waar je dankbaar voor bent, en elke avond noteer je iets wat is gebeurd die dag waar je dankbaar voor bent. Zo maak je er een gewoonte van om ook in je dagelijks leven het sneller op te merken als je ergens dankbaar voor kunt zijn. En daar ga je je heel blij van voelen! Dit kan ook digitaal, er zijn talloze gratis Gratitude Journal apps verkrijgbaar in de store.

En ander leuk idee om meer dankbaarheid in je leven te brengen, is het dankbaarheidsontbijt, besproken in ons artikel 7 Inspirerende Ochtenden.

3. More please

Je mag om meer vragen. Als je iets leuk, fijn, mooi, lief, lekker of grappig vindt, waarom zou je er dan niet nog meer van willen? Allerlei gekke redenen poppen dan op in ons brein: we denken dat we het niet kunnen krijgen, denken dat we het niet waard zijn of vinden onszelf egoïstisch. En soms zijn het dan enkel deze gedachten die ons ervan weerhouden meer van dat goede krijgen. Op het moment dat je jezelf toestaat om meer te willen, is de eerste stap naar het ook daadwerkelijk krijgen al gezet. Dit is waar naar mijn idee de film echt over gaat: over jezelf toestaan dat te krijgen wat je wilt.

Overvloedig Universum

‘Maar van wie krijg ik dat dan?’ Van het universum. In de scène in het filmpje hierboven zegt Annie: ‘With gratitude, the universe is eternally abundant.’ Hoewel het niet met zo veel woorden wordt gezegd, lijkt het me duidelijk dat hier gaat over de kosmische wet van de aantrekkingskracht. Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit kan ik je het boek Ask and it is Given van Esther en Jerry Hicks aanraden.

[bol_product_links block_id=”bol_55c875b36589b_selected-products” products=”1001004002299288,1001004002597176″ name=”Ask and it is Given” sub_id=”Vraag en het wordt gegeven” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

En als je hier wat skeptisch tegenover staat kan je het ook zo bekijken: op het moment dat je geluk en dankbaarheid toont, en om meer durft te vragen, ga je meer open staan voor mogelijkheden en zal je dus eerder kansen zien en gebruiken om te krijgen wat je wilt

Bewaren