7 Redenen waarom de winter leuk is!

Brrrrr! Het is winter. Maar we laten ons niet deprimeren! Hier 7 redenen waarom de winter leuk is.

1. Knusheid

Het belangrijkste is misschien wel de knusheid. Zachte dekentjes, warme chocolade melk, thee, pepernoten, erwtensoep, thuiskomen in een warm huis, lekker op de bank zitten terwijl het buiten sneeuwt, ’s avonds een film kijken of een boek lezen en slapen met een kruik in bed… Hmmmmm! En heb je al net als een ik een magnetron-ijsbeer? Warm, lief en ruikt naar lavendel!

 

[bol_product_links block_id=”bol_54b61f8c51b5d_selected-products” products=”9200000025411600″ name=”Warme magnetronknuffel: Hot Polar Bear met lavendelgeur. Fijne winter!” sub_id=”Warme magnetronknuffel: Hot Polar Bear met lavendelgeur. Fijne winter!” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”230″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2. Sneeuw- en ijspret

De winter is natuurlijk perfect voor sneeuwballengevechten, voetstapspeurtochen en schaatstikkertje. Hou je van fotografie? Dan weet je waarschijnlijk al hoe leuk het is te experimenteren met foto’s in de sneeuw. En zit het weer nog niet helemaal mee? Dan ga je toch gewoon lekker naar de schaatsbaan of indoor sneeuwwereld om vast in de stemming te komen!

3. Winterdepressie? Nee hoor!

Om genoeg vitamine D binnen te krijgen moet je dagelijks 2 uur met ontbloot hoofd en handen buiten komen in de zon. Dat is best lastig als het zo koud is, geen wonder dus dat veel Nederlanders kans lopen op een winterdepressie. Als jij je ook vaak wat neerslachtiger voelt in de winter, neem dan wat vitamine D supplementen, ga in de wintervakantie naar een zonnig land om even bij te tanken, of ontspan elke week even lekker onder de zonnebank.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54b621851c364_selected-products” products=”9200000005140129″ name=”Winterdepressie voorkomen en genezen met vitamine D supplement” sub_id=”Winterdepressie voorkomen en genezen met vitamine D supplement” link_color=”C04E57″ subtitle_color=”C04E57″ pricetype_color=”000000″ price_color=”C04E57″ deliverytime_color=”68A699″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ACCEC7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4. Feest en vakantie

Sinterklaas, kerst en oud & nieuw houden de winter levendig, liefdevol en gezellig. En daarnaast zou het ook nog eens zomaar kunnen dat we mogen genieten van een heerlijke kerstvakantie.

5. Stille winterlandschappen

Maak je wel eens wandelingen in de winter? Ik kan zo genieten van de stilte van een bos in winterslaap. En vooral als het heeft gesneeuwd ontstaan er betoverende landschappen. Ik kan er van alles over zeggen, maar het spreekt natuurlijk voor zich wanneer je er eenmaal door heen loopt. Waar had je ook alweer die stevige, warme wandelschoenen gelaten?

6. Vanaf 21 december wordt het alweer zomer!

Geloof het of niet, maar omdat 21 december de kortste dag van het jaar is, wordt het daarna alleen nog maar lichter!!

7. Nieuwe, warme winterkleren

Zie je het allemaal echt niet meer zitten? Trek er dan als een echte burger van de consumptiemaatschappij op uit en maak jezelf blij met een nieuwe wintergarderobe. Zoek warme kleren uit waarin je je ook mooi voelt. Zorg goed voor jezelf!

Zijn er nog andere dingen waarvan jij blij wordt in de winter? Laat het ons weten door een comment achter te laten. Veel winterpret gewenst!